Bu Blogda Ara

15 Aralık 2011 Perşembe

Fırında Sütlaç

Merhaba,
Araya çok uzun bir zaman girdi, ta ta ta taaaaam !!!
Evlendim .
Cicim ayları derken unuttum blogu , sahilde kovalamaca filan oynuyorduk, eski Türk filmlerini aratmayan ormanda koşu sahnelerimiz bile oldu. Yazamama sebebim budur.
Aslında çok tarif birikti , evlenince insan mutfaktan pek çıkamıyor.

Bugün fırında sütlaç yaptım.

Malzemeler

1/2 kg su
1 kahve fincanı pirinç
1 kg süt
1,5 bardak şeker (şekeri çok sevenler 2 yapabilir)
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket pirinç unu
1 paket vanilya (vanilya çubuğu daha güzel olur)

1 Orta boy bir tencereye su ve pirinci koyalım , pirinç tanelerinin tamamen pişmesi gerekiyor, kaynadıktan 5 6 dakika sonra bir iki tanesini tadarak dişinize yapışmayacak bir hale geldiyse olmuş demektir.

2 Ayrı bir kapta nişasta ve pirinç ununu 1 bardak süt ile ezelim.

3 Pirinçler pişince, sütü ve şekeri ilave edelim.

4 Süt kaynamaya yaklaştığında içine ayrı bir kapta ezmiş olduğunuz nişasta ve pirinç unu karışımını yavaş yavaş ilave edelim , işlem sırasında karıştırmaya devam edelim.

5 Karışım yavaş yavaş kıvam alacaktır , eğer istediğiniz kıvamı almazsa biraz daha nişastayı su ile ezip karışıma ilave edebilirsiniz.

6 Kaynadıktan sonra ateşten alalım.

7 Güveç kasesine veya marketlerde kolayca bulabileceğiniz tek kullanımlık alüminyum kaselere karışımı boşaltalım.

8 Büyük bir tepsiye bu kaseleri yerleştirelim , tepsinin içine kaynamış su koyalım . Bu işlem sütlacınızın dibinin yanmasını engeller.

9 180 dereceye ayarladığınız fırında sık sık kontrol ederek pişirin.

10 Üstleri karamelize olduğunda fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Daha sonra buzdolabında bekletelim , eğer bir gün önceden yaparsanız ertesi gün daha oturmuş bir tatlı olur.

Afiyet olsun.
Bon Apetit :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder