Bugünkü tarifim havuçlu marmelat; çok kolayca yapabileceğiniz değişik bir tat. Martha Day'in kitabında yer almıyor , kendi tarifimi vereceğim size... Hemen hemen herşeyin reçelini yapmak mümkün. Havucunda reçeli olur mu demeyin sakın bakalım nasıl yapılıyor.
Malzemeler
1 kg orta boy havuç
1 kg şeker (5 su bardağı)
3 su bardağı su
yarım limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1Havuçları soyun, ,ister mutfak robotu yardımı ile isterseniz rende ile rendeleyin.
2Tencereye su ve şekeri koyun. Koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
3Havuçlar tenceredeki karışımın üzerine katılır ve ara sıra karıştırmak sureti ile 1 saat kaynatılır.
4Limon kabuğu ve limon suyu eklenir 5 ile 10 dakika daha kaynatılır
5Sıcak olarak kavanozlara doldurulur.
Yazarın Notu
Havuç tadı çok kötü olur demeyin , limon tadını daha çok hissedeceksiniz ve şekerle karıştığı için görünümü güzel ve lezzetli bir reçele sahip olacaksınız. Benim yaptığım reçelden pek bir şey kalmadı , hemen bitti diyebilirim. Denemekte fayda var.
BonAppetit
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder